En månad

Idag blev jag en månad. Jag börjar bli stora killen. Om man har tur så kan man få ögonkontakt med mig och i bästa fall ett litet leende. Jag sover fortfarande väldigt mycket men är vaken och äter varannan timme dygnet runt. På tisdag ska jag vägas igen, mamma gissar på att jag närmar mig femkilossträcket.

Vi är på landet och det är bra här, men roligast har nog Holger som får vara utomhus hela dagarna vilket är det bästa han vet. Nästa sommar kan vi ha så mycket roligt tillsammans han och jag.

Nu är det dags för mig att sova igen.

Kram
W

Vagnen

Holger och jag har fått en ny vagn. Holger tycker den är toppen, själv har jag inte förstått det roliga med att åka vagn så jag är grinig och gråter när jag måste ligga i den.
Idag var jag ute med mamma och hundarna och jag var jättearg hela tiden, jag vill helst att man bär mig! Jag känner mig ensam och gråter om man lägger ner mig.
Om man skaffar barn tycker jag allt att man kan bära på dem också, så det så.



Kram
W

Sover och äter

ja det är det mina dagar består av. Visst hänger jag med föräldrarna och storebror Holger på allt möjligt men eftersom jag är så trött så märker jag inte så mycket av vad som händer runtomkring mig.
Min bror verkar tycka väldigt mycket om mig, varje morgon när han får syn på mig så ler han stort. Han kallar mig Wivi och när vi åker bil så håller han mig i handen.
Idag var vi på lekhuset men det var bara Holger som fick saker därifrån, det finns inte så mycket roliga leksaker för mig ännu.

Jag och Holger och pappa var hos farmor och farfar medan mamma var ute med hundarna i kväll. Jag satt hos min farfar hela tiden medan farmor lekte med Holger.
När vi kom hem somnade Holger nästan direkt så jag har fått ha föräldrarna helt för mig själv ikväll. Jag har legat och tittat på dem och allt annat i lägenheten i flera timmar.



Idag är det visst sovklockan som ljuder.
God natt!
Wilmer

Pappa

Idag blev min pappa även min juridiska pappa. Vi var på familjerätten och föräldrarna skrev på papper angående mig. Det var bra, men jag sov mig igenom alltihopa. Jag sover gärna och mycket, bara man håller i mig.
Jag tycker inte om att ligga ensam i sängen eller vagnen. Det är mysigt att sitta i baby björnen då blir man varm och trött!

På midsommarafton var vi hos min mormor. Morbror Frippes hund var där, han är väldigt rädd om mig och såg efter mig hela tiden. Mamma berättade att han vaktade mig i magen också innan jag var född. Han heter Texas och är en väldigt stor men snäll vovve.

Det händer inte så mycket som jag kan berätta om just nu. Jag äter och sover mest. Jag gillar att äta mer och mer och skriker ungefär varannan timme om jag inte får mat. Jag kommer nog snart att vara líka stor som min bror.
Jag hatar att bada, jag blir helt vansinnig när jag blir nedstoppad i badbaljan, då skriker jag för full hals, det är nämligen riktigt otäckt.

Nu ringer matklockan!
Kram
Wilmer

Glad midsommar!

Idag firar jag min allra första midsommar, 22 dagar gammal. Vi ska till mormor och vara hos hundarna. Ha en trevlig dag allihopa!

Kramar från
Wilmer


Tjockis

Igår var vi och hälsade på min mammas kompis Jessica och hennes lilla Nova som är ett år. Jag var väldigt trött och sov mest. Jag hade varit vaken hela natten innan och haft ont i magen och sen på morgonen var jag på hörseltest på sjukhuset där jag föddes.
Jag ville inte göra något hörseltest och väsnades så mycket jag kunde för att störa tanten som utförde det. Hon skickade ut mig och mamma i väntrummet för att mamma skulle söva mig men jag ville inte sova. Tillslut skärpte jag mig och var tyst så att hon fick göra sina mätningar och precis som jag visste så hör jag som jag ska.

I morse när vi vaknade var det dags för BVC igen. Det är många som ska hålla på och mäta och fixa och trixa med mig. Jag hade gått upp 515 gram sedan förra veckan och väger nu 4190 gram vilket tydligen var väldigt bra så nu behöver vi inte gå tillbaka på två veckor. Jag har dessutom blivit någon centimeter längre, växer så det knakar. Jag kan fixera blicken ganska bra nu och följer föremål med ögonen, ibland genom att vrida hela huvudet och ibland bara genom att flytta ögonen.

På eftermiddagen gjorde vi lite ärenden och så var vi hos farmor och farfar.
På kvällen kollade jag på film med pappa medan mamma var och handlade med min bror.



Wilmer

Uppdatering

Nu är det två och en halv vecka sedan jag föddes och jag har hunnit träffa en massa människor och vara med om roliga saker med min familj.
Min morfar och Lena var och hälsade på mig i tisdags fast jag sov mest hela tiden. Jag har också träffat min morbror Jörgen men bara som hastigast i trappen när han kom för att hämta en sak hemma hos oss.

Förra söndagen var vi på dop, det var min pappas kompis dotter Tess som döptes. Hon är tre månader äldre än mig och mycket större! Holger verkade känna alla och busade hela tiden och spelade fotboll med de stora barnen, jag hängde mest med mamma och med Tess storasyster Emilia.

Förra måndagen var jag hos Carina på BVC igen och nu hade jag gått upp till 3675g vilket hon tydligen var nöjd med för nu behöver jag inte komma dit förrän på torsdag.
På onsdag ska jag på hörseltest, då ska jag helst sova säger mamma, det blir inga problem för det gör jag nästan hela tiden, när jag inte är vaken och äter förstås vilket jag gör varannan timme i stort sett dygnet runt.



Natti!
Wilmer

Wilmersson

Jag föddes alltså i torsdags morse. Allt gick bra och både jag och mamma mådde fint efteråt.
Pappa var den första som fick hålla mig, jag visste att det var han, jag kände minsann igen hans röst.

Efter att ha gjort en besiktning på fredagskvällen så fick vi klartecken att åka hem. Doktorn tyckte att jag var väldigt stark i nacken sa hon. Jag stretade emot allt vad jag orkade när hon undersökte mig.
Jag är lite gul men inte mer än att det kommer att gå bort av sig själv.

Min farfar kom och hämtade oss på BB och vi åkte hem till farmor för att hämta min bror Holger.
När vi kom hem till våran lägenhet så var vi alla trötta och sov tidigt. Jag vaknade ungefär varannan timme och var hungrig men somnade om så fort jag fått mat.

I söndags åkte vi tillbaka till sjukhuset och gjorde en besiktining till av mig eftersom vi gick hem tidigare än 36 timmar efter jag föddes. De tog också blod på mig (PKU) men jag märkte inget för jag fick så mumsig sockerlösning att äta på.

I måndags var vi hos min mormor och jag fick träffa mina hundar. Jag låg utomhus och sov i vagnen hela dagen och det var härligt i det fina vädret. Jag har en morbror som heter Fredrik och han var också där. Han verkar snäll för han satt brevid mig och kollade så jag hade det bra när jag sov.

Igår fick jag träffa Carina på BVC för första gången. Hon kollade min vikt och jag vägde 3365g. I morgon ska vi tillbaka igen och se om jag har börjat gå upp någonting.

Igår var jag och pappa hos min farmor men jag sov mest. Man blir väldigt trött av att födas.

image5

Kram
Wilmer


Bilder

Helt ny i den här världen
image1

Två dagar gammal
image2

Jag och min bror Holger
image3

Vilar utomhus i vagnen hos mormor 4 dagar gammal
image4

Jag är född

Den 29 Maj 2008 klockan 08:51 på Vrinnevisjukhuset i Norrköping så föddes jag; Wilmer Andreas Thorell.
Jag var 50 cm lång och vägde 3600g.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0